Ylva har lång erfarenhet av IT-branschen och näringslivet. Både som konsult och i linjen. De senaste 10 åren har Ylva arbetat som personalansvarig för ledare, ingått i olika ledningsgrupper.

Ylva har god erfarenhet av förändringsledning i samband om omorganisationer, tjänsteinförande från extern part och införande av aktivitetsbaserad arbetsplats.

Ylva har varit feedbacktränare för ledare och tränare inom presentationsteknik under ett flertal år. Ylva har drivit förändringsledning och coachat medarbetare med målet att alla ska med på resan.Utifrån erfarenhet som Mindfulnessinstruktöroch kunskap om vad som sker i vår hjärna i samband med att förändringar implementeras inom organisationer så kan Ylva skapa förståelse från ett annat perspektiv.

Branschkunskap

Ylva har från sina tidigare anställningar och konsultuppdrag branschkunskap om retail, offentlig sektor, bank och försäkring, telecom och servicebranschen.

Arbetsområden

Ylva har arbetat som förändringsledare vid övergång till aktivitetsbaserat kontor med både ledare och medarbetare, vid införande av affärssystem som ställer höga krav på organisatoriska förändringar och förändringar av processer. Andra exempel på uppdrag som förändringsledare är också införandet av tjänsteleveranser från extern part.

Personalansvar och suttit i ledningsgrupper i 8 år.  Personalansvar för grupper mellan 25-30 medarbetare. Coachat medarbetare till nya roller, stöttat medarbetare i det dagliga arbetet för att nå uppsatta mål, arbetat med att etablera en sund feedbackkultur i grupperna.

Ylva har erfarenhet att arbeta med affärsmässig förvaltningsstyrning, dvs att ta fram och etablera ett tydligt förvaltningsuppdrag och en tydlig organisation. Ylva har arbetat, och arbetar med, att etablera detta tidigt i ett projekt så att det finns det finns på plats redan från start.

Ylva har erfarenhet att ta fram sourcingstrategier för stora affärsområden där målet har varit att tjänstefiera stora delar av IT-utvecklingen hos externa leverantörer .

Anställningar

2018- Delägare i Styrup AB, förändringsledare och konsult.

2010-2018 H&M Hennes & Mauritz It department BGC.

I följande roller:

  • System Responsible Införande av kundanpassningar av Office 365,
  • Sourcing Responsible, framtagnade av sourcingstrategier och tjänster.
  • Personalansvar för grupper bestående av 25-30 medarbetare.

2003-2008 Sodexo AB.

I följande roller:

  • Produktchef för Facility Management.
  • IT-Koordinator inom offentlig sektor.
  • Systemansvarig och förändringsledare.

1996-2003 ManaMind AB.
Konsult och delägare.

1990-1996 Cap Gemini.

Konsult.

1989-1990 L-Data.

Systemansvarig.

1987-1989 KF-Data.

Systemansvarig.

Utbildningar och certifieringar

2018  Mindfulness steg 2

2016 Mindfulnessinstruktör MBSR

2014 H&M’s interna ledarskapsprogram med Kjell Enhager

2008-2014 Coachning, people change, presentationsteknik och diverse divisionsledningsutbildningar
2010 Feedbacktränarutbildning

2003-2004 Projektledarutbildning

2000 Certifierad kravspecificerare

1999 Kommunikation och Ledarskap samt handledare på utbildningen

1996-1997 First Cerfiticate in English University of Camebridge

1986-19987 ADB-linjen 40p

Referens från Johan Näsman, Divisionschef H&M IT

”Ylva har många kvalitéer – men en av dem som legat henne nära om hjärtat är mindfullness. Jag tror på samma grundläggande budskap, men har inte alls Ylvas praktiska driv att sprida detta vidare till sina anställda eller kollegor. På eget initiativ körde Ylva mycket uppskattade mindfulness sessioner på jobbet (lunchtid).”

Energi

”Ylva besitter ett flertal styrkor och en av de viktigaste om man ska driva förändring är energin/positiva känslan man vill förmedla och uthålligheten att hålla fast vid linjen framåt. Ylva är grym på båda. Hon tar initiativ, hittar positiva känslan och kan verkligen förmedla den. Och även om det går tungt ibland – orkar hon fortsätta!”

Ledarskapet

”Ylva har med sin bredd inom personalfrågor till sourcing (leverantör) och leverans ägarskap (ansvarig för ett/flera system), en väldigt viktig kompetens – och bredd som är otroligt viktigt för att kunna agera med självsäkerhet och insikt med en djup förståelse för individers drivkrafter. ”

Förändringsledare

”Ylva har drivit mycket förändringsresor på vårt företag. Inte utan med och motgångar. Men jag är imponerad över den tiden jag jobbade med henne, för inledningsvis i vår gemensamma resa –  var det inte mycket som pekade åt ”rätt” håll. Men hon har en enorm förmåga att resa sig på nytt och kämpa vidare, trots att förutsättningarna var tuffa. När hon senare kom in i en leveransroll i ett helt nytt område, sprakade förändringsledaren i Ylva och hon gjorde en rivstart av ett nytt område på ett föredömligt sätt. (Mellan raderna – när du fick förutsättningarna – kunde du rocka loss).”